Kent Hovind möter sin överman

Det här ljudklippet från Kent Hovind‘s radioprogram (2005) är ett absolut måste för alla som någon gång velat köra ner hans kreationism-nonsens i halsen på honom (exempelvis efter att ha läst denna post). Det som händer är att en kanadensisk biologi-doktorand vid namn Martin Brazeau ringer in, från Sverige faktiskt, och börjar pressa Kent i detaljerade, väl teoretiskt grundade frågor om evolutionslära.

Hovind försöker med allt han kan och sprattlar på med sina halmgubbar, svaga analogier och andra dumheter, men kommer absolut ingenstans. Denne Martin gör exakt så som man måste göra mot kvacksalvare som Hovind; han driver sin egen fråga och sina egna argument utan att låta sig avledas. Han genomskådar och manövrerar bort den pajas-nivå med argumentationsfel och sabotage som Hovind vill ha. Det slutar med ett svidande, och helt välförtjänt, retoriskt nederlag för Hovind.

Lyssna (eller läs transkriptet) här.

Advertisements

2 thoughts on “Kent Hovind möter sin överman

  1. Har lyssnat på denna innan, men det tål att repeteras. Hovind blir fullständigt krossad. Men samtidigt tror jag inte att en inbiten kreationist märker detta. De låter sig luras av Hovind värdelösa motexempel och pinsamma försök till humor.

    Men sedan kan man fråga sig om det finns en enda debatt som Hovind faktiskt har vunnit argumentationsmässigt? Tveksamt va? Dock är han ibland duktig på retoriska undanmanövrar.

  2. Jag tror inte en typisk kreationist ens VILL övertygas om något annat. Det kan omöjligen handla om förnuft för dem. Det måste handla om en slags tro för trons skull, och då biter inga argument. Som ett tjurigt litet barn med händerna för öronen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s