Californication (2007)

Jag brukar av norm undvika serier. Dels för att inte fastna och bränna en massa tid, och dels för att det inte finns mycket i min smak. Simpsons är ett givet undantag, även om nivån går upp och ner numera, Futurama var suverän och lades ner alldeles för tidigt…Lost funkade i två säsonger (egentligen bara en)…men annars har det varit tunt.

Men kanske har ett nytt hopp tänts. Californication handlar om Hank, en sliten, oinspirerad författare, spelad av gamla Arkiv X-hunken David Duchovny. Hanks liv har tydligen varit på topp, med framgångsrika böcker, fru och barn, men någonstans längs vägen gick det snett, och det är här serien börjar. Vi följer honom tigga om att få komma tillbaka till sin exfru, ligga runt med tjejer och bedriva ett depressivt ungkarlsliv utan mening och innehåll. Som en slags filmatiserad Rocky.

Det första man lägger märke till är att det råder en helt annan öppenhet än man är van vid, med gott om explicit språk, nakenhet och sex. Men ändå på ett motiverat, icke-obscent sätt. Duchovny är i sitt absoluta esse, och kan vara precis så loj och spontan som hans skådespelarstil är menad för. Visste direkt att det skulle bli intressant med honom i den typen av roll. Så här långt har förväntningarna infriats, bra manus, bra karaktärer, skön humor. Vi får se vart det barkar!

Trailer:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s