Michelle Malkin

Hade aldrig hört talas om henne förrän hon slog ner som en blixt från en klar-högerblå himmel i protest mot denna bild där Rachael Ray poserar för Dunkin Donuts.

Protest mot vad kan man undra? Jo, Malkin hävdar i sin blogg att scarfen Ray bär påminner om en kaffiyeh, som tydligen ska symbolisera palestinsk terrorism numera. Följden blir att Dunkin Donuts ett par dagar senare drar tillbaka hela reklamkampanjen.

Man kan gapa över trångsyntheten i utspelet som Malkin gör och undra om hon inte har bättre saker för sig, men det anmärkningsvärda är ändå det genomslag hon trots allt får. Delar av USAs politiska klimat är nu så hyperdikotomiserat av skogstokiga höger-“pundits” som hugger på allting som rör sig i vad som skulle kunna likna gråzoner i frågor som t ex Israel-Palestina, att enkla, grundlösa anklagelser kan få vem som helst, inte minst företag som vill värna om sin image, att göra drastiska ställningstaganden av rädsla för att förknippas med “fel” sida. Klimatet passar dem som vill utöva makt och skapa policy, men det sker på bekostnad av en kvävd debatt där bara medhåll och nonsens återstår.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s